Slag om Norg

De Slag om Norg is een landelijk bekende wielerwedstrijd dat al sinds 2012 plaatsvindt in de prachtige omgeving van het mooie brinkdorp Norg in Drenthe. Met een parcours van 100 kilometer, dat voor het overgrote deel bestaat uit onverharde wegen, is deze wedstrijd geïnspireerd op de beroemde Italiaanse koers Strade Bianche. Het evenement is inmiddels opgenomen in de UCI Europe Tour-kalender als een 1.2 wedstrijd.

De Slag om Norg groeit ieder jaar gestaag en is inmiddels een belangrijke wielerronde geworden voor zowel recreatieve als amateurwielrenners. In Norg en omstreken is een spectaculair parcours uitgestippeld, dat zowel verharde wegen als onverharde paden omvat, zodat de renners al hun energie kwijt kunnen en hun vaardigheden kunnen testen.

Al enkele jaren verzorgen wij het start- en finishpodium in het centrum van Norg met behulp van ons opblaasbare podium, compleet met een robuuste op- en afrijramp. Het volledige podium is ook voorzien van diverse promotionele uitingen in de vorm van full colour spandoeken, dit om de sponsoren van dit unieke evenement onder de aandacht van de renners en het publiek te brengen.

Om de sfeer te versterken en de presentator te ondersteunen hebben we een professioneel geluidssysteem toegevoegd, inclusief draadloze microfoons en afspeelapparatuur.
Dit zorgt voor de nodige muzikale omlijsting en zorgt ervoor dat de presentator goed verstaanbaar is voor het publiek dat de renners aan komt moedigen.

De Slag om Norg is een bijzonder wielerevenement dat jaarlijks steeds meer deelnemers en toeschouwers trekt en niet meer weg te denken is uit de wielerkalender.
Het combineert uitdagende fietsroutes met een levendige en feestelijke sfeer na afloop van de koers. Het is een unieke beleving van de wielersport en draagt bij aan de promotie van de prachtige regio Norg.

Podiumwagen opblaasbaar Large >
Opbouw van de podiumwagen Medium. Ook te huur
Deelnemers Slag om Norg op het podium
Wielrenners bij de mobiele opblaaspodium
Finish Slag om Norg

Terug naar overzicht